У Великоберезовицькій громаді День молоді та День Конституції України відзначили на велосипедах (фото, відео)

Велосипед та хороший настрій – все, що було потрібно, аби взяти участь у веломарафоні. З нагоди святкування 25-ї річниці Конституції України та Всеукраїнського дня молоді у Великоберезовицькій громаді організували  велопробіг під гаслом «Молодь об’єднує», маршрут якого пройшов через усі села громади. 

Приємно, що дуже багато учасників відгукнулося, молодих людей, і дорослих, і дітей, і я вважаю, що такі заходи об’єднують громаду, розповів Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова (команда Чайківського «За майбутнє»). Мені було сьогодні приємно відчути себе таким же молодим, як учасники цієї акції. Я бачив, як в тих дітей і молоді горіли очі, які вони задоволені, і я бачу, що вони, навіть прибувши сюди на фініш, не відчувають цієї втоми, а є радість, піднесення. Я вважаю, що це дуже хороша акція. 

Учасники пробігу рухалися за двома маршрутами. Перший з них розпочинався у с. Петриків і далі через Велику Березовицю, Острів, Буцнів, Велику Луку, Миролюбівку та Мишковичі, друга ж гілка маршруту проходила через Мар’янівку, Йосипівку та Настасів. Зустрілись обидві колони на перехресті біля села Лучка, звідки разом продовжили шлях до фінішу. Впродовж усього велопробігу учасників супроводжували поліцейські.

Ми готувалися до цього моменту півтора місяці, ми розписали детальний план, години виміряли, щоб ми приїхали в один час, в одну точку нашого збору, зазначив Андрій Куріца, голова Великоберезовицької «Молодіжної ради».

Після фінішу відбулось нагородження учасників велопробігу та святкування до Дня Конституції.

Такий захід робимо перший раз, надіємося, що воно буде в нас постійне і з такою підтримкою, яка є у нас в громаді від керівництва, від депутатів, я думаю, що буде воно в нас систематично, розповів Ігор Бронецький, начальник відділу сім’ї, молоді, спорту та інноваційних технологій Великоберезовицької селищної ради.

Це не просто звичайний концерт до Дня Конституції це є ювілейна, так можна сказати дата 25-річчя Конституції, і так співпало, що ще й сьогодні Всеукраїнський день молоді, розповів Микола Злонкевич, начальник відділу культури Великоберезовицької селищної ради.

Схожий захід планують організувати і до 30-річчя Незалежності України.

Фото авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео