Тернопільські слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо учасників злочинної організації, яка впродовж року викрадала цінні вантажі

logist1

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно з детективами слідчого управління викрили злочинну організацію, яка обкрадала великі підприємства на території Тернопільської, Київської, Запорізької, Вінницької, Дніпропетровської та Херсонської областей. Збитки становлять понад 20 мільйонів гривень.

Створив “фейкову” фірму з незаконного збагачення, перебуваючи у місцях позбавлення волі, наприкінці 2019 року уродженець Республіки Узбекистан. Чоловік відбуває покарання за вбивство та тяжкі злочини, пише dosie102.te.ua.

За словами начальника управління стратегічних розслідувань Василя Джиджори, організатор зібрав команду з раніше судимих осіб та створив фірму з перевезення великогабаритних вантажів.

– Кожен виконував свої завдання: одні підшуковували фірми, інші підробляли та оформляли документи, водії-спільники транспортували товар на спеціальні склади, а інші особи займалися їхньою реалізацією. За рік жертвами підставної логістичної компанії з перевезень стало 10 великих підприємств. Серед товарів – фури алкоголю, будматеріалів, цінних металів, солодощі, овочі, фрукти та інше, – каже Василь Джиджора.

У листопаді минулого року співробітники УСР спільно з детективами слідчого управління ГУНП в Тернопільській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, а також за сприяння внутрішньої безпеки департаменту виконання покарань та залучаючи співробітників КОРД правоохоронці провели масштабну спецоперацію з ліквідації даної злочинної організації:

– Ми провели одночасно 30 обшуків в п’яти областях та затримали дев’ятьох учасників злочинної організації. Усім повідомили про підозру.

Учасникам злочинної організації інкримінують вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 та 2 ст. 255 (створення злочинної організації), а також ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

Обвинувальний акт слідчі скерували до Тернопільського міськрайонного суду.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео