Олеся Поліщук

На Тернопільщині знову можна ловити раків

raki_5_600

Із 1 липня на Тернопільщині скасували заборону на вилов раків.

Згідно з «Правилами любительського та спортивного рибальства» лов річкових раків дозволяється раколовкою – «хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою; одній особі вилов раків за одну добу перебування на водоймах загального користування – не більше 30 екз.; на водоймах, де впроваджене платне рибальство або на водоймах, які закріплені за громадськими організаціями – не більше 50 екз.

Як повідомляє Тернопільський рибоохоронний патруль, заборонено: вивезення (винесення) раків у кількості, що перевищує добову норму лову; вилов у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. За перевищення добової норми вилову раків передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки завдані рибному господарству у розмірі 25,5 грн за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.

Мінімальний розмір дозволений до вилову рака становить 10 см.

Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову гарячу лінію Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95.

 Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео