Орест Сарматський

У Тернополі стартував проєкт з термомодернізації дитсадків та шкіл

gotovnist-sadochkiv-u-ternoopli-do-vidkrittya-traven-2020-karantin-1 (Copy)

Масштабний інвестиційний проєкт Європейського інвестиційного банку - «Глибока термомодернізація будівель закладів освіти Тернополя» розпочався в обласному центрі.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

- Проєкт реалізовується в рамках «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України (ПРМІУ/UMIP)» та включає утеплення 23 муніципальних дитячих садків і 16-ти шкіл Тернополя із загальним обсягом інвестицій 30,5 млн євро впродовж 2021-2024 років», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що під час реалізації проєкту дитячі садки та школи утеплять за технологією вентильованого фасаду.

Облаштують і утеплення дахів та підлог, встановлять нові вікна та двері, нові системи опалення і вентиляції, Передбачено й перехід на нові світлодіодні лампи малої потужності.

Завдяки тепловій модернізації навчальних закладів можна буде підтримувати комфортну температуру всередині будівель, що піде на користь учням і викладачам.

У мерії зазначають, що після проведення термомодернізації кількість викидів діоксину вуглецю у Тернополі скорочуватиметься на 300 тис кг щорічно, а зниження споживання газу досягне 140тис куб м на рік. Крім того, це продовжить термін експлуатації будівель щонайменше на 30 років.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео