Олеся Поліщук

На Тернопільщині буде ще один меморіал воїнів АТО/ООС

211421579_1217276662066571_6141418389568725336_n

У Ланівцях буде меморіал воїнів, які загинули під час проведення АТО та ООС.

Про це у фейсбуці повідомив Дмитро Харчук

- Пам'ятаю, як 11 жовтня 2019 року на запрошення голови Громадської організації «Воїни АТО/ООС та волонтерів Теребовлянщини» Ігор Романович мав за честь бути присутнім на урочистому відкритті пам'ятного знаку всім загиблим та померлим героям російсько-української війни в м. Теребовлі, тоді і зародилась ідея про встановлення подібного пам'ятного знаку в Ланівцях, - написав чоловік. - Разом з побратимами із Громадської організації «Воїни АТО Лановеччини», протокольно прийняли рішення про звернення до міського голови Роман Казновецький, аграріїв, підприємців, меценатів та усіх небайдужих жителів громади щодо розробки проєкту, збору коштів та встановлення «Меморіалу загиблим та померлим воїнам АТО/ООС Лановеччини».

За його словами, відбулася перша робоча зустріч ініціативної групи з міським головою, де було прийнято рішення з липня цього року розпочати збір коштів для реалізації даного проєкту. 14 жовтня 2021 року о. Ігор Шаринський проведе урочисте освячення місця, де встановлюватимуть пам'ятний знак. Наразі зупинилися на варіанті між пам'ятними знаками «Борцям за волю України» та «Загиблим землякам у Афганській війні».

- 14 жовтня 2022 року (якщо не буде жодного форс-мажору) відбудеться урочисте відкриття Меморіалу, до Дня козацтва, Дня захисників України, Покрови Пресвятої Богородиці та 80-ій річниці від створенні Української Повстанської Армії; ГО «Воїни АТО Лановеччини» займатиметься збором добровільних пожертв, а на мені пошук спеціального екрану, який поперемінно транслюватиме інформацію про наших загиблих та померлих побратимів. Прохання до всіх небайдужих, не бути осторонь цієї хорошої і такої потрібної задумки, особливо на восьмий рік війни. Ми в боргу перед кращими синами і доньками української нації, які віддали найдорожче, щоб ми сьогодні могли спокійно жити, працювали, виховувати своїх дітей, - розповів Дмитро Харчук.

Як повідомляв «Терен», на Тернопільщині встановили ще 20 меморіальних плит з іменами полеглих в АТО/ООС.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео