Віра Олександрович

У Тернополі нарешті буде школа-ліцей імені Лесі Українки

Школа№15

Із проєктом рішення «Про присвоєння Тернопільському навчально-виховному комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-медичний ліцей №15» ім. Лесі Українки» можна ознайомитися на сайті міської ради.

Автор цього документу – начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. Наполягатиме вона на ухваленні цього рішення, враховуючи висновок постійної комісії з гуманітарних питань (голова – Володимир Місько).

Нагадаємо, йдеться про навчальний заклад, розташований на вул. Лесі Українки 23. Школу заснували 1971 р. Перший випуск відбувся у 1973 р. У 2013-му створили навчально-виховний комплекс. Навчально-виховний процес здійснюється на базі НВК і Тернопільського державного медичного університету імені I. Я. Горбачевського. У 24 класах школи наразі навчаються майже 600 учнів. У школі діє географічний, біолого-хімічний напрям, викладають англійську, повідомили у «Вікіпедії». 

Власне, про присвоєння Тернопільському навчально-виховному комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-медичний ліцей №15» ім’я Лесі Українки всерйоз заговорили лише цьогоріч. Адже у 2021-му відзначали 150 років із дня народження поетеси. Тоді ж відразу створили робочу групу з вивчення питання щодо облаштування у Тернополі скверу і встановлення пам’ятника Лесі Українці.

Тепер же депутатам запропонують змінити найменування Тернопільський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-медичний ліцей №15» на Тернопільський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-медичний ліцей №15 ім. Лесі Українки». Окрім того, політики зможуть відразу затвердити оновлений статут навчального закладу. Із цим документом також можна ознайомитися на сайті міської ради.

Вочевидь, це питання планують розглянути вже на наступній сесії міської ради. Поки що розпорядження про проведення цього засідання немає.

Фото з сайту школи №15 

Вибір читачів за тиждень

Відео