Орест Сарматський

Єдину в Україні сферичну ферму для кіз створили на Волині (Агроновини)

0601 (Copy)

Купольний будиночок для тварин створили у Волинській області. На незвичайній фермі утримують кіз англо-нубійської породи.

Власник ферми Руслан Митько зазначає, що у приміщенні сферичної форми тварини краще, спокійніше себе почувають. Фермеру є з чим порівнювати, адже до цього він утримував кіз в інших приміщеннях.

Сама англо-нубійська порода кіз легко йде на контакт.

За словами Руслана, вони “не крикливі”. Тварини вільно гуляють на обгородженій галявині.

Усередині сферичної ферми є як стійла для великих кіз, так і “дитячий садок” для козенят, а також відділ для пологів тварин. Цього року Руслан Митько вирощує вже перших козенят від придбаних кіз. У майбутньому фермер планує створити першу на Волині сироварню на відкритому вогні.

Джерело: www.seeds.org.ua

Українські вчені будуть проводити досліди з лохиною

Дослідну плантацію для вирощування лохини цього місяця заклав Інститут сільського господарства Полісся НААН.

Лохину будуть досліджувати в рамках наукових програм з вирощування ягідних культурою.

Попри те, що лохина стає все більш популярною серед українських виробників, в країні недостатньо технік щодо вирощування ягоди, вважають в інституті. Зокрема, крім температурних умов та відповідного режиму вологості, для успішного культивування лохини необхідне кисле середовище. Тому учені будуть, серед іншого, експериментувати з підкисленням ґрунту на плантаціях ягід.

За результатами досліджень науковці розроблять рекомендації для приватних і промислових господарств щодо технології вирощування лохини та підвищення врожайності плантацій.

Джерело: www.seeds.org.ua

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео