10 тисяч гривень, саме стільки вартувало кошеня, за яке тернополянин переказав гроші на рахунок афериста

image

Потерпілий знайшов в інтернеті публікацію про продаж кошеняти породи шотландський висловухий й зателефонував продавцю. Невідомий розповів покупцю про документи та родовід. Сторони домовилися, що як тільки додзвонювач перекаже кошти, вони узгодять умови доставки кошеняти в Тернопіль. Тож заявник, за лічені хвилини відправився до терміналу та переказав кошти на рахунок пройдисвіта. Однак коли він зателефонував до продавця, то зрозумів, що його ошукали. Телефон невідомого вже був вимкнений, повідомляє поліція Тернопільської області. 

Відомості про подію працівники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські розповідають, що необхідно перевіряти розміщену в інтернеті інформацію: шукайте перевірених продавців, у яких є рейтинг і відгуки про продаж. У справжніх є багато відео своїх улюбленців, вони виставляють реальні фото, не відмовляються показати товар на камеру, надають особисті дані, копії документів. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео