Віра Олександрович

Уже в кінці серпня у міській лікарні Тернополя пацієнтів прийматимуть із європейським комфортом

Лікарня1

Роботи із модернізації медичних установ тривають у Тернополі. Зокрема, у міській лікарні швидкої допомоги нині облаштовують нове сучасне приймальне відділення. 

Основна мета таких робіт – створення комфортних умов як для працівників швидкої допомоги, так і для пацієнтів, яких транспортуватимуть у цей медичний заклад. Про це сьогодні, 7 липня, повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

– У нас є дві міських лікарні, які визначені як опорні, – каже мер. – Тобто вони мають надавати допомогу не лише тернополянам, а й жителям всієї області. Йдеться про КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» і КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №2». У МОЗ їх визначили як базові. Відповідно, там мають діяти приймальні відділення, що повинні відповідати всім європейським стандартам. Для цього навіть розробили спеціальний брендбук.

Усі необхідні ремонтні роботи з реконструкції та облаштування нового приймального відділення ще торік провели у лікарні №2. Тепер майстри взялися за інший медзаклад.

– Відповідно до проєкту реконструкції приймального відділення, підрядна організація облаштує новий центральний вхід, заїзд із навісом, що дозволить машинам швидкої заїжджати просто під приймальне відділення, – пояснює Сергій Надал. – Капітальний ремонт також проводять усередині приміщення, зокрема, оновлюють всю систему комунікацій. 

Нагадаємо, у приймальному відділенні пацієнту надаватимуть всю необхідну діагностичну та лікувальну допомогу. Тож після ремонту медзаклад очікує і оновлення оснащення. Деяких апаратів у цій лікарні досі взагалі не було.

– На даний час, коли медики швидкої допомоги привозять хворого у лікарню на вул. Шпитальній, він мусить сам вийти з машини або його доводиться виносити, – розповідає міський голова. – І це треба робити незважаючи на сніг чи дощ. Ба більше, там до медзакладу ще й доводиться підійматися сходами. Лікарня – стара. Раніше про комфорт не думали. Тепер усе буде максимально зручно.

Наразі працівники підрядної організації проводять підготовчі роботи з облаштування і нового вимощення майданчика, що слугуватиме для розвороту і напіврозвороту машин швидкої допомоги. Територія врешті матиме повністю оновлене асфальтобетонне покриття. Причому всі будівельні роботи підрядник планує завершити до кінця серпня.

Фото зі сторінки Тернопільська міська рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео