Віра Олександрович

Жителів Тернопільщини закликали сумлінно ставитися до виплати зарплат

Бабій

Задля соціальних гарантій платники податків з Тернопільщини вже сплатили майже 2,4 млрд грн. І ця сума суттєво перевищує торішню.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Працедавці з Тернопільської області вже спрямували на соціальні потреби 2 млрд 390,6 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, - каже виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій. – Ця сума перевищила очікувані надходження на 15,4%. Додаткова сплата склала 318,6 млн грн єдиного внеску.  

За його словами, порівняно із показниками І-го півріччя минулого року надходження цього платежу зросли на 491,7 млн грн, або на 25,9%.

- Лише за червень роботодавці сплатили 500,7 млн грн внеску, що більше очікуваного на 12,8% або «плюс» 56,9 млн грн, - розповідає в. о. очільника податкового відомства краю. - Приріст платежу до показників минулого року - 114 млн грн.

Він також додав, що на початку липня на теренах Тернопілля було 95 465 платників єдиного внеску. Серед них: 69 135 - фізичні та 26 330 - юридичні особи.

- Отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування спрямовують на забезпечення соціальних потреб жителів краю, - додає Сергій Бабій. - А це, насамперед, - пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням.

Тому, на його думку, на Тернопіллі вкрай важливо не допускати використання не облікованої найманої праці, а сумлінно ставитися до своєчасної виплати зарплат та відрахувань єдиного внеску.

Фото надане Сектором інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео