Меморіальний комплекс «Пам’яті Героїв, полеглих за Україну» освятили на Тернопільщині

IMG_5134 (Copy)

Щоб залишити слід після себе та вшанувати пам’ять полеглих Героїв, які віддали життя за Україну, з нагоди 30-річчя Незалежності у селі Ярчівці Зборівської громади на парафії Святої Параскевії відкрили меморіальний комплекс зі статуєю Ісуса Христа «Пам’яті Героїв, полеглих за Україну». Чин освячення меморіалу звершив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.

- Христос каже: немає більшої любові за ту, які віддали своє життя за друзів. Дорогі мої, пригадаємо Майдан, згадаймо тепер Східну Україну, на Донбасі гинуть кращі сини і дочки українського народу. Тому молімся за Україну, молімося за тих солдатів, які там під градом куль захищають нас, боронять нас, і молімося, бо тільки молитва має велику силу, - зазначив під час проповіді митрополит Василій Семенюк.

 

- Революція Гідності, як сказав Митрополит, дала той поштовх такого патріотизму і ми вирішили побудувати цей комплекс. І дякувати Богу, що збудували, якраз приурочуємо тим жертвам, всім Героям, полеглим за Україну, і також 30-й річниці Незалежності нашої держави, - наголосив Василь Лущ, парох парафії Святої Параскеви с.Ярчівці.

На відкритті зібралося чимало мешканців села та представників духовенства, адже  меморіал зводили спільними зусиллями кілька років. Приїхав привітати громаду села із завершенням такого масштабного проекту  народний депутат України Іван Чайківський.

- Нам потрібно найперше робити все, щоб розвивати власну економіку, розвивати власні підприємства. І отут, в Ярчівцях, ми бачимо добрий приклад, коли місцеве підприємство, яке зареєстроване в Україні, сплачує податки, тут працюють місцеві жителі, а також підприємство бере участь у суспільному житті громади, долучається до соціальних проектів, - зазначив Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

 

Одними з тих, хто долучився до спорудження комплексу були представники підприємства «Агропродсервіс. Ярчівці». Його керівник Василь Гамрач - уродженець села, тому завжди охоче підтримує місцеву громаду.

- Тут є сусіднє село Волосівка, наша компанія долучилася там до будівництва каплички з купіллю і після цього виникла така ідея, що треба і в рідному селі зробити щось таке, щоб залишити після себе пам’ять і щоб було і громаді, і парафії. Обміркували це питання, обговорили з отцем, зі старшим братом, з людьми і вирішили побудувати такий комплекс, - розповів Василь Гамрач, директор ПП «Агропродсервіс. Ярчівці».

 

Завершили освячення врученням Подячних грамот усім, хто долучився до спорудження меморіального комплексу «Пам’яті Героїв, полеглих за Україну».

Фото Ярослава Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео