Оксана Бучко

Тернополян закликають бути обережними під час купання на «Циганці» (фото)

214159149_212803127278242_4419118487536774562_n

Модернізований вигляд тернопільського пляжу «Циганка», облаштований зручностями і навіть оновленими екстрим-локаціями все ж не надає тернополянам можливості безпечного купання на цій території. Відвідувачів попереджають про слизькі через водорості плити для спуску до води та арматуру, яка стирчить із дна озера. Також увагу звертають на розкидане сміття, яке «прикрашає» пісок.

- «Циганка», як пляж для тернополян, існує чи ні? Бо якщо так, то перебування на ньому перетворюється на справжній квест, а не на відпочинок, - пише Ігор Церулик. - По-перше, по всій території розкидано купи сміття. Смітники розміром з відро забиті вщент, трава вся всіяна якимось конфеті. Та це дрібниці. Знайшовши менш-більш чисте місце приземляємось і тут вступає в дію другий етап: як зайти у воду? Та частина плити, що над водою - гаряча, що аж обпікає ноги, але це дурниці. Небезпека підстерігає людину коли вона хоче зробити крок у воду. Бо та частина плити, що в воді покрита, водоростями і надзвичайно слизька. На моїх очах впало троє, і одна з тих людей досить травматично. І це зовсім не смішно, якщо що. Так, там є деревяний спуск. Один на весь берег. І, до речі, також не зовсім безпечний. Але ось нарешті ви у воді. Та йти босими ногами - не зовсім зручно. Бо дно наче встелене щебнем. Найстрашніше, це арматура, що стирчить з дна десь на сантиметрів двадцять. І якщо зачепити ногою ці штирі, то травма гарантована. А діти просто там поряд ще й пірнають з головою. Це більше схоже на російську рулетку, ніж на комфортний і, головне, безпечний відпочинок. Я вже не говорю про водорості, які чіпляються до тебе і якість води. Чому люди, йдучи з думкою про відпочинок, повинні думати про приховану небезпеку? Усім хто любить відпочивати на «Циганці» раджу бути обережними.

Облаштування цієї відпочинкової зони пропонують винести у проєкт «Громадського бюджету».

- Гарним місцем може стати також ділянка на косі, - пише Людмила Лукіян у коментарях. - Можна і парк зробити з тих хащів. Світло проведене, дорога є. Буде гарний проект на «Громадський бюджет».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео