Оксана Бучко

Народний депутат з Тернопільщини Іван Чайківський підтримує закон про виключення трансжирів із продуктів харчування

213792646_2819604085016886_5449929970206301404_n

Ще одним кроком на шляху здорової нації називає законопроект 5148 про виключення трансжирів із продуктів харчування народний депутат з Тернопільщини Іван Чайківський. Згідно з документом використання штучно видозмінених рослинних жирів заборонять у дитячому харчуванні, традиційній молочній продукції та кондитерських виробах. Адже вживання трансжирів призводить до серйозних хвороб.

Законопроект 5148 запропонували комітетом до розгляду в першому читанні в Парламенті.

- Обгортки та упаковки стануть іншими: Закон зобов’яже чітко та зрозуміло позначати харчову продукцію, що містить пальмову олію, - пояснює Іван Чайківський. - Крім того, ініціатори законопроекту відзначають, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликає уряди країн виключити трансжирні кислоти промислового виробництва зі складу харчової продукції.

До слова, трансжири – це штучно видозмінені рослинні жири шляхом гідрогенізації, які є дуже небезпечні для людини, адже підвищують ризик виникнення серцево-судинних та онкозахворювань. Заміна трансжирами  натуральні рослинні чи тваринні жири дозволяє економити, тому деякі виробники харчових продуктів звикли до такої стратегії.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео