Віра Олександрович

У Тернополі по ключі стало модно ходити на вулицю Білецьку

Дпс

Жителі Тернопільщини вже отримали 11 тисяч 650 електронних цифрових підписів. Окрім того, краянам надали чимало інших адміністративних послуг.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж І-го півріччя цього року фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області надали 49 012 адміністративних послуг, - кажуть у податковій. - Порівняно з січнем-червнем 2020-го кількість наданих послуг зросла на 1 621.

Відвідувачі переважно зверталися, аби отримати картку платника податків чи внести до паспорта громадянина України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Такою послугою скористалися 20587 осіб. 

- Відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків отримали 10 769 наших краян, - уточнюють податківці. - Ще 4 872 жителі Тернопільщини зверталися для отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, а 2 877 – для реєстрації платниками єдиного податку.

Із початку року платники з Тернопілля отримали 11 650 сертифікатів електронного цифрового підпису. 

- У час карантинних обмежень наявність електронного цифрового підпису забезпечує цілодобовий доступ до електронних сервісів податкової служби в режимі онлайн у зручний для себе час доби, без відвідання установ, - наголошують у податковій.

Варто мати на увазі, що у приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ, що на вул. Білецькій, працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України надають послуги з безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юросіб, фізичних осіб-підприємців і громадян.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео