Європейські журналісти їдуть у Тернопіль

212693948_938256487031251_1648140848366596534_n
Легендарний чеський рок-журнал Spark раптово опублікував анонс тернопільського фестивалю «Файне місто».

У своїй статті журналісти називають фестиваль «виключенням цього року», оскільки практично всі масштабні європейські заходи знову перенесені на літо 2022-го. Окрім приємних слів на адресу організаторів, редакція також запрошує власних читачів відвідати «Файне місто».

Як вийшло так, що європейські ЗМІ пильно слідкують за тернопільським фестивалем ми вирішили дізнатись в організаторів.

- Всім відомо, що минулого літа фестивалі усього світу були перенесені через пандемію коронавірусу. На жаль, чимало європейських фестивалів, ще на початку цього року, зрозуміли що не зможуть відбутись і цьогоріч, тому оголосили про перенесення на 2022-й рік. Ми ж продовжували працювати над організацією «Файного міста», не зважаючи на проблеми і виклики. І нам пощастило - сьогодні ситуація із коронавірусом в Україні дозволяє провести нам фестиваль практично в звичному форматі. Безумовно, цій новині зраділи не лише «файні люди», але й іноземні виконавці, які залишились практично без виступів. І як виявилось, це вразило європейські медіа. Через певний «інформаційний вакуум» їх увага перенеслась на наш фестиваль. Направду, нас дуже здивувало і вразило бажання не лише розповісти про «Файне місто», але й приїхати на фестиваль, щоб побачити все на власні очі. Наразі ми вже акредитували чимало журналістів з Чехії, Польщі, Німеччини, Латвії, Туреччини та інших країн. Цього року ми навіть готуємо спеціальну локацію «Прес-центр», щоб забезпечити комфортну роботу та перебування представників різноманітних ЗМІ.

А як щодо українських журналістів?

- З початку квітня до середини липня ми приймали заявки на акредитацію медіа. Відгукнулись і журналісти і спеціалізовані музичні ЗМІ, а також брогери. Звичайно, більшість журналістів представляють різні міста України, у тому числі й Тернопіль. З багатьма місцевими редакціями ми працюємо досить давно і продуктивно. А телеканали Тернопіль 1 та ІНТБ цьогоріч виступають інформаційними партнерами «Файного міста». До речі, спільно з іншим нашим інформаційним партнером РІА ми знову організуємо щоденну газету.

Чим ви плануєте здивувати своїх гостей цього року?

- Як написав про нас турецький журнал Extreminal: “Faine Misto« - це не лише музичний фестиваль, це - дивовижна атмосфера вільного міста!». Нам дуже приємно, що ЗМІ та відвідувачі акцентують на цьому увагу, оскільки ми весь рік намагались посилити цю чарівну атмосферу та зробили особливий акцент саме на декорі фестивалю. Важливо усвідомлювати, що іноземні гості перебуватимуть не лише на території фестивалю, але й пізнаватимуть Тернопіль та область, про що в подальшому й напишуть у своїх виданнях. Тому важливо усім об'єднати зусилля і показати наш регіон з найкращого боку. Як зміниться «Файне місто» цьогоріч ми запрошуємо переконатись на власні очі гостей з країн Європи, всієї України і особливо тернополян. Оскільки «Файне місто» - це, у першу чергу, Тернопіль!

Джерело: https://1540.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео