Віра Олександрович

У Тернополі планують встановити особливий рекорд. Політичний (фото)

Депутати

Орієнтовний порядок денний 7-ї сесії Тернопільської міської ради оприлюднили на офіційному сайті мерії вчора, 19 липня.

Нагадаємо, засідання запланували на 23 липня. Причому, як виявилося, у переліку питань – аж 357 (!) пунктів. Зауважте, ця цифра – не остаточна, адже депутатам тепер зазвичай пропонують взяти до розгляду «з голосу» ще від 10 до 50 питань.

Отже, можна дійсно говорити про своєрідний політичний рекорд. Адже навіть журналісти, які давно стежать за життям міста, не пам’ятають такого числа питань для розгляду на одному засіданні місцевої ради. І це при тому, що 7-му сесію у Тернополі скликали на п’ятницю, тобто в останній день тижня. Швидше за все, така кількість пунктів «набігла» через те, що 6-та сесія у Тернополі відбулася ще у кінці травня. Фактично засідань не було впродовж 2-х місяців. Такого міський голова Сергій Надал ніколи не практикував. Зазвичай сесії відбувалися щомісяця, хоча, за законом, їх треба проводити не рідше разу на квартал. 

Окрім тих пунктів порядку денного, на яких ми вже акцентували увагу читачів «Терену», можна виокремити ще чимало цікавих: - «Про внесення змін до рішення від 18.12.2020 р. №8/2/38 «Про план роботи Тернопільської міської ради на 2021 рік»; - «Про внесення змін до рішення від 16.06.2016 р. №7/9/23 «Про бюджетний регламент Тернопільської міської ради»; - «Про прийняття до комунальної власності Тернопільської МТГ програмного забезпечення Порталу відкритих даних Тернополя»; - «Про затвердження нової редакції статуту Міського бюро технічної інвентаризації»; - «Про прийняття пожежного гідранта до комунальної власності Тернопільської МТГ» тощо.

Йтиметься і про приватизацію об'єкта комунальної власності. До трибуни піде Сергій Ковдриш, який віднедавна очолює Тернопільське міське управління обліку та контролю за використанням комунального майна. 

Втім, справжнім рекордсменом буде все-таки інший чиновник Тернопільської МТГ – начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. Адже це йому доведеться доповідати з трибуни про понад 320 пунктів порядку денного як мінімум. У переліку, зокрема, є чимало питань, що стосуються ділянок у селах, котрі ввійшли до складу МГТ. Проте будуть у порядку денному і такі: - «Про надання дозволу на розроблення  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Живова, 9 ТОВ «ТРІУМФ-2.0.1.0.»; - «Про надання дозволу на розроблення  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Лук’яновича, 8, приміщення 1-й ТОВ «АКВАРІУС-2021»; - «Про надання дозволу на укладання договору земельного сервітуту за адресою: вул. Текстильна ФОП Наумову І.О.»; - «Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж ділянки в натурі (на місцевості) за адресою: вул. Промислова, 26 ФОП Бабію Я.І.»; - «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення ділянки за адресою: вул. Білецька, 33 ПрАТ «Опілля»; - Про надання дозволу на розроблення  технічної документації із землеустрою  щодо встановлення меж земельної ділянки  в натурі (на місцевості)   за адресою вул. Текстильна, 28 ТОВ «ТІСО», ТОВ «БЕЗПЕКА ЮМОС» тощо.

До слова, депутатів чекатимуть о 9:00 в залі Українського дому «Перемога» за адресою: бульв. Т. Шевченка, 27. Через COVID-19 засідання звично проведуть за відсутності представників громадськості. 

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео