Олеся Поліщук

Уродженцю Тернопільщини вручено найвищу відзнаку УГКЦ

zarvanytsya2021_14

Найвищою відзнакою Української Греко-Католицької Церкви - орденом митрополита Андрея Шептицького нагороджено уродженця міста Бучач, бізнесмена та мецената Миколу Кмітя.

Вручення нагороди відбулося на Тернопільщині, після Архієрейської літургії з нагоди проведення загальнонаціональної прощі до Зарваниці.

- За активну громадсько-суспільну позицію щодо плекання християнських цінностей та протистояння злу, за активну діяльність як сенатора Українського католицького університету, за жертовне служіння та активну підтримку багатьох проєктів УГКЦ, за приклад доброго християнського життя та активного мирянського служіння пана Миколу Кмітя було нагороджено Орденом митрополита Андрея Шептицького, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Нагороду пану Кмітю вручив Глава Церкви Блаженніший Святослав.

Микола Кміть народився 24 березня 1966 року. Закінчив середню школу № 2 у рідному місті. Вищу освіту здобув у Львівській політехніці.

Працював на підприємстві «Ватра» у м. Тернопіль. Був президентом тернопільської компанії АТ «Інвест-Центр», яка займалась продажем порцелянового посуду, керамічних виробів та хімічної сировини. Згодом, на вже Львівщині, очолював підприємство «Нова», холдинг «IDS Group», ЗАТ «Індустріальні та дистрибуційні системи».

Із 2008 по 2010 - голова Львівської обласної державної адміністрації.

Як повідомляв «Терен»,  за тих, хто помер від COVID-19, молилися під час Загальноукраїнської прощі на Тернопільщині.

Фото УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео