Віра Олександрович

Для жителів Тернопільської громади, яким 55 років і більше, обстеження буде безкоштовним

Руська

Жителі Тернопільської громади, яким виповнилося 55 років і більше, зможуть пройти check-up-діагностику у КП «Тернопільський міський лікувально діагностичний центр» ТМР. Причому усе там для них буде безкоштовним.

Як повідомили на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук», пілотний проєкт для тернополян віком 55+ запровадять із вересня 2021 р. У такий спосіб в нашій громаді підтримають загальнонаціональну програму Президента «Здорова Україна». Прийом пацієнта проходитиме у формі бесіди з лікарем, із визначенням мети діагностики, симптомів, що турбують, і не тільки.

У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «Сheck-up – це регулярний глибокий, комплексний медичний огляд з урахуванням віку, статі, генетичних особливостей. Комплексна діагностика містить у собі спеціалізовану консультацію фахівців різних профілів, проведення лабораторних досліджень, інструментальне та апаратне обстеження…».

Із переліком обстежень, які включать у базову програму check-up-діагностики можна докладно ознайомитися на сайті Тернопільської міської ради. Зауважимо лише, що там вказали і флюорографію, і УЗД-обстеження. Відділення превентивної медицини, що працюватиме у лікувально-діагностичному центрі, стане сучасним мультидисциплінарним підрозділом, що спеціалізується на проведенні комплексної превентивної діагностики check-up і всіх видів профілактичних оглядів, серед них: комп’ютерна томографія, рентгенографія, цифрова флюорографія, ендоскопічна діагностика, ультразвукова діагностика, функціональна діагностика, лабораторні дослідження, психофізіологічна експертиза, стоматологія, «Хірургія одного дня» тощо.

Довідка. Базова програма комплексної діагностики триватиме 2 дні. Номер телефону «гарячої» лінії діагностика check-up – 097-157-16-17. КП «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» розташований за адресою: вул. Руська, 47.

Фото зі сторінки Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео