Орест Сарматський

Садівник з Тернопільщини вивів чотири сорти абрикосів 

abrykosy (Copy)

Садівник та фермер з 40-річним досвідом Микола Павлик з Борщева займається розведенням абрикосів та інших садових культур. 

У садах свого фермерського господарства «Колінз»,

крім дерев абрикос та персиків закордонної селекції, він садить сорти, які вивів сам. Микола Павлик – селекціонер чотирьох сортів кущових абрикос, повідомляє SEEDS.

- Так, один з сортів кісточкових, виведений фермером, Абрикос Борщівський, є морозостійким, не боїться вітрів та має хороші показники імунітету. Це особливо актуальний сорт для Тернопільщини, яка вважається зоною ризикованого землеробства лісостепу. Абрикос Борщівський характеризується також великими плодами – від 40 до 85 грамів, та має привабливий товарний вигляд. Інші три сорти абрикос Микола Павлик вивів на базі культур канадської, французької, італійської та американської селекції, - йдеться у повідомленні. 

Також повідомляється, що кущоподібні дерева селекції фермера з Тернопільської області порівняно низькі, тому збирати плоди з них достатньо зручно.

Микола Павлик має хорошу професійну освіту – Уманський державний університет садівництва. Він закладав сади не лише для свого фермерського господарства “Колінз”. Фермер висадив багато гектарів садів і в Львівській, Чернівецькій, Тернопільській, Хмельницькій та Івано-Франківській областях.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео