Оксана Бучко

На «Битву Мікрорайонів» у Тернополі приїхав учасник з Мангеттену (фото, відео)

IMG_20210724_103541

Учасник з Нью-Йорку Адам Геровін приєднався до «Битви Мікрорайонів» у Тернополі 24 липня. У цьому забізі на 5 км також бігли ті, кому уже за 60 років. А учасник Ігор Заремба побив власний минулорічний рекорд, подолавши дистанцію за 16 хв 22 сек. Серед дівчат найшвидше пробігла  18-річна Тетяна Бас – за 21 хв 12 сек.

Перемогу визначали за командами, яких було цього разу 11. Перше місце здобула команда з Дружби під назвою «Дружбани», друге місце дісталось команді з Березовиці, третє – бігунам з Центру.

- Я приїхав зі Львова з організатором їхнього Runday. Планував просто прогулятись Тернополем, а потім подумав, чому б не пробігтись. Я 25-ий у списку, хоча на номерку пише – 52, - сміється Адам.

Рекордсмен Ігор Заремба зізнається, після 2 км біг на зусиллях.

- Я пробігаю 130 км в тиждень, - говорить він. – Проте, окрім тренувань, під час забігу потрібна витривалість. Цей спорт не для тих, хто не любить терпіти. Я цього року збільшив результат на такій дистанції на півхвилини. Тому пробігом є задоволений.

А 67-річний учасник Битви Юрій Цікало згадує, що бігати почав у 54 роки. Перед тим чоловік займався веслуванням.

- У 56 років я пробіг свій перший марафон, - ділиться Юрій. – Цього б не сталось, якби не установка не зупинятись, навіть якщо щось починає боліти. Успіх в тому, щоб в моменти дискомфорту дещо скинути темп. Також я раджу багатьом, кому розробляю програми для бігу, використовувати кенійську техніку – коли рухи тіла породжуються в центрі. Центр підключається до рук і ніг через кістки, зв’язки і сухожилля. Коли приводиться в рух центр, то руки і ноги також рухаються. Але для цього все тіло повинно бути максимально розслабленим і не чинити опору рухові від центру. Чим краще освоїте це вміння, тим менше будете використовувати м’язи ніг під час бігу. Треба так сконцентрувати свій розум і так розслабити своє тіло, щоб тільки центр переміщав його, а не м’язи ніг. Основа цієї техніки – плавні рухи,  що виходять з центру.

Такі заходи проводять, аби згуртувати тернополян, зазначив координатор події Андрій Бородій. Також восени планують організувати подібний забіг для працівників різних підприємств.

Тернополяни можуть приєднуватись до забігу щосуботи, аби підтримувати свою фізичну форму. Для підготовки до великих забігів радять тренуватись із збільшення дистанції – для півмарафону протягом 6 місяців, для марафону – 12 місяців.

Гість зі Львова Володимир Нижняк, з яким приїхав американець, додає, що прибув набиратись досвіду і хоче восени провести подібну битву між районами у Львові.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1FEpMGSOzmg&ab_channel=OksanaBuchko[/embed] [embed]https://www.youtube.com/watch?v=SqEns3X_vJY&ab_channel=OksanaBuchko[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео