Оксана Бучко

Дотримання правил дорожнього руху в Тернополі контролюватимуть автоматично

227071924_2001473853338685_7911554418947296207_n

Камери фіксації порушень правил дорожнього рух встановлюють у деяких районах Тернополя. Так контроль відбуватиметься в автоматичному режимі.

Про початок їх роботи обіцяють повідомити на офіційній сторінці патрульної поліції у Тернопільській області.

Камери встановлюватимуться на чотирьох ділянках за такими адресами: -проспект Злуки 47 Б у напрямку Збаразького шосе та на просп. Злуки 45 у напрямку до вул. Б Лепкого; -перехрестя вул. Лесі Українки та вул. Протасевича; -вулиця С. Будного (в напрямку вул. Карпенка; -перехрестя вул. Гетьмана Мазепи-Миру-Чумацька (встановлення камери на електроопорі, яка розміщена на дамбі Тернопільського ставу між вул. Г. І. Мазепи та вул. Руською у напрямку вул. Руської).

Як пояснює начальник Управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук, зазначені місця розташування камер автофіксації обрали через значну кількість виявлених на них порушень швидкісного режиму, які призводили до аварійних ситуацій та ДТП з тяжкими наслідками на протязі 4 років.

- Також хочу нагагадати, що відповідальність за порушення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів визначається частинами 1 та 4 статті 122 КУпАП, - пише він. - У разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху на понад 20 км/год передбачено відповідальність у вигляді штрафу в сумі 340 гривень. У разі перевищення таких обмежень у понад 50 км/год – передбачено штраф у сумі 1700 гривень. Варто зауважити, що на території міста Тернополя максимально допустима швидкість руху транспортних засобів становить 50 км/год.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео