Вийшла друком унікальна книжка про Тернопільщину періоду Української революції (фото)

3

Нещодавно, за підтримки Тернопільської облдержадміністрації та Тернопільської облради Тернопільський обласний центр охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини видав книгу «Боротьба за українську державність 1917-1921 рр. на Тернопільщині: місця пам’яті».

Книга унікальна тим, що у ній вперше в Україні представлене комплексне зібрання пам’яток цілої області за певною тематикою. Книга присвячена подіям Української революції 1917-1921 років.

- У ній подано характеристику, опис, історію об’єктів, світлини, карти районів і точні місця розташування, а також додаткові відомості про населені пункти. На сторінках видання опубліковано сучасні та архівні зображення пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дощок, будівель та могил воїнів і діячів, які боролися за становлення соборної Української держави. Видання розраховане як на істориків та краєзнавців, так і на всіх, хто цікавиться пам’ятками та історією Української революції. Окрім цього книга може стати путівником по місцях пам’яті, - розповідають в Тернопільському обласному центрі охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини.

Керівником проєкту виступила Марина Ягодинська. Упорядник — Володимир Салук. Над оформленням працювали  С. Грабовий, В. Зацна, В. Салук. А ідейним натхненником була Людмила Строцень. Видавництво: «Підручники і Посібники».

Прочитати або придбати книгу можна в бібліотеках області чи наукових установ. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео