Олеся Поліщук

Відомий священник і місіонер провів реколекції у Зарваниці (фото)

bah2

Відомий священник, проповідник і місіонер о. Василь Баглей провів реколекції для катехитів Тернопільщини.

Кількаденні духовні науки проходили в Зарваницькому Марійському духовному центрі. Участь в них взяло  більше ста катехітів з усієї Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ.

-        Реколекції – це час, який служить для того, щоби заново знайти себе, зібрати свій внутрішній світ, свою віру, стосунки з Богом, адже ми губимо це, йдучи по житті в суєті і шаленому темпі, - зазначив отець Василь. - Часто людина відчуває себе спустошеною, виснаженою духовно, бо мусить віддавати себе іншим: сім’ї, дітям, колективу, спільноті. Тоді виникає потреба брати заряд і силу в Господа Бога, і саме час реколекцій є можливістю зробити це, заново позбирати себе зсередини.

Він наголосив, що катехит - це дуже важлива функція в церкві, бо головне його завдання – передати віру.

-        Наскільки більше катехит  має віри в собі, настільки більше він може нею ділитися, і це головна істина, - переконаний отець Василь Баглей.

Також духівник підкреслив, що важливим завдань сучасної школи є виховати добру людину, яка має мораль і любов у серці, а не лише дати якісні знання, тому нашим обов’язком є зберегти у школах предмет «Християнська етика».

Протягом зустрічей учасники роздумували над головними поняттями, що стали основою християнської  віри та сенсом людського життя: молитва, катехизація та євангелізація, святі Тайни Покаяння та Євхаристії, виховання. Під час наук кожен учасник шукав відповідь на головні питання, які ми щоденно собі ставимо.

Перебуваючи у Зарваниці, катехити брали участь у Святій Літургії, приступали до Святих Тайн, разом молилися Хресну дорогу, Молебень до Богородиці та вервицю.  Під час спільних зустрічей учасники обмінювалися досвідом своєї праці, обговорювали актуальні теми та цікаво проводили час.

Фото пресслужби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео