На Тернопільщині четверо жінок стали жертвами торгівлі людьми (фото)

226416034_3559991544104405_2214345278680952129_n (Copy)

30-го липня прийнято відзначати Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Саме тому, у Тернопільській обласній державній адміністрації провели брифінг на цю тему та обговорили проблеми, з яким стикнулися мешканки нашої області.

Сьогодні торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами у світі. Цього року в області задокументовано 4 факти торгівлі людьми. Серед зафіксованого - сексуальна експлуатація.

- Трьох дівчат завербували та відправили в Республіку Португалія, де обіцяли їм роботу у готелі. У дівчат відібрали їхні документи, під приводом розробити дозвіл на працю, та змусили займатися проституцією. Двом особам уже оголошено підозру. Готуються матеріали на направлення до суду. Ще одна мешканка області стала жертвою сексуальної експлуатації в Італії, - каже Олександр Буняк, начальник відділу боротьби зі злочинами пов’язаними із торгівлею людьми ГУ Національної поліції в Тернопільської області.

- Торгівля людьми - це форма сучасного рабства. Щороку у світі мільйон людей, які шукають кращої долі, потрапляють у цю пастку. Серед постраждалих і є жителі Тернопільської області. Зокрема, 34 особам встановлений статус постраждалих від торгівлі людьми, - зазначив під час брифінгу заступник голови ОДА Ігор Гайдук.

- Як правило, злочин починається з того, що торгівці людьми пропонують своїм майбутнім жертвам привабливі можливості працевлаштування. У багатьох випадках особа дізнається про дійсні «умови договору» лише після своєї появи в місці призначення, коли в неї відбирають паспорт, вдаються до фізичного та психічного насильства щодо неї, вимагають відробити гроші, витрачені на оформлення документів, віз та проїзних квитків, - розповідають у Тернопільській обласній раді

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео