Олеся Поліщук

Одну з футбольних команд Тернопільщини поповнив перспективний гравець

3dbdc58973fad95fb678089a2918ce7461062200d41f2

Футбольну команду «Рідна Борщівщина» поповнив 25-річний півзахисник Тимофій Брижчук. Він має 160 поєдинків на професійному рівні, в яких відзначився 10 забитими м’ячами.

Про це повідомляє АФТ.

- Тимофій Брижчук народився у Вінниці. До 9 років займався акробатикою, згодом перейшов до ДЮФШ, де його першим тренером був Валерій Базалицький. Із 2008 по 2010 рр. захищав кольори вінницької «Ниви» в чемпіонаті ДЮФЛУ, після чого перейшов до академії донецького «Шахтаря». Проте надовго у Донецьку Брижчук не затримався, повернувшись до рідного міста та продовживши навчання у місцевій ДЮСШ, за команду якого виступав також і на першість області, - йдеться у повідомленні.

Також відомо, що влітку 2013 року хлопець підписав перший професійний контракт з ФК «Севастополь», однак виступав лише за юнацьку та молодіжну команду «моряків». Після анексії Криму повернувся на малу Батьківщину, де захищав кольори футбольного клубу «Вінниця» у чемпіонаті області та аматорському чемпіонаті України. В липні 2015 року перейшов до відродженого київського «Арсеналу», однак другу половину сезону розпочав вже у херсонському «Кристалі», де був одним з основних гравців команди.

Після зняття клубу з другої частини чемпіонату 2016/17 років, приєднався до лав вінницької «Ниви». Далі в Тимофія був короткий період виступів за МФК «Миколаїв», після чого він знову повернувся до «Ниви» з Вінниці. Остання команда Брижчука – «Горинонт» (Хоньківці), за яку він у 2021 році виступав у чемпіонаті Вінницької області, - пише Асоціація Футболу Тернопільщини.

Дебютувати за свою нову команду Тимофій Брижчук матиме змогу сьогодні, 1 серпня, у першому матчі другого кола проти хоростківської «Зорі».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео