Віра Олександрович

Тернопільщина: власну справу лише за місяць розпочали 605 краян

Старт

У сфері бізнесу на Тернопільщині задіяні понад 60 тисяч краян. Тільки у червні власну справу розпочали 605 нових платників податків.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На початку липня цього року в Головному управлінні ДПС в області перебували на обліку 60 543 основних платники податків, - кажуть фахівці. - Значна частина із них - приватні підприємці, а це – аж 35 999 осіб. Трохи менше було юридичних осіб – 24 544. Порівняно із І-им півріччям торішнього періоду підприємців побільшало на 920 осіб і додалося 707 підприємств і філій.

Лише у червні власну справу розпочали 605 платників податків. Серед них: 516 підприємців і 89 юридичних осіб.

- Припинили діяльність упродовж цього часу 384 суб’єкти господарювання, - уточнюють податківці. – Серед них - 84 юрособи та 300 приватних підприємців.

До слова, електронні форми документів для реєстрації платників податків розміщені на сайті Державної податкової служби за посиланням.

- До того ж, для представників бізнесу та громадян доступні ряд податкових сервісів у Електронному кабінеті платника, - нагадують у податковій. - Там можна скористатися такими онлайн-послугами: листування з ДПС, формування запитів, укладення договору про визнання електронних документів, ведення і подання звітності, декларування доходів, отримання довідок і витягів, замовлення реєстраційного номеру облікової картки платника податків, внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб, перегляд і друк бланків податкової звітності та багато іншого.

У податковій акцентували: вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється за допомогою сертифіката електронного цифрового підпису, який можна безкоштовно отримати у Центрі обслуговування платників Тернопільської ДПС (сектор реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео