Оксана Бучко

У Тернополі готуються знайти найкращих котів (фото)

photo_2021-07-31_23-17-53

Найкращих котів визначають у Тернополі на міжнародній виставці. Серед представлених порід - мейн-куни, перські екзоти, абіцини, шотландські, бенгальські, сіамські коти та інші.

- Я маю цілу сімю мейн-кунів, - хвалиться тернополянин Володимир Предко. – Кішка народила трьох, я їх продаю. Але докупив ще кота до пари. Вперше ми на такій виставці будемо змагатись за титули кращих котів серед нашої породи. Я люблю мейн-кунів, бо вони найбільш соціальні коти – ласкаві, не ображаються. А в той же час вигляд у них строгий. Це так забавно. Доглядати їх нескладно, але потрібно ретельно вичісувати довгу шерсть. Вони великі, тому їдять трохи більше, ніж інші породи. Годую їх кормом та вітамінами.

Відвідувачі виставки могли погратись і купити собі котів на виставці.

- Мені тут найбільше сподобались перські екзоти, - каже Евеліна Гураль. –Мене захоплює їхній вигляд з приплюснутим носиком. У мене вдома є кіт такої породи, називається Оскар. Я його годую кормом і вітамінами. Хотіла б тут придбати ще одного перського екзота. Але наш Оскар не надто любить компанію.

Завітати на виставку котів можна до 19 години. Захід проходить у приміщенні Гранд Базару.

Чемпіонські титули присуджуватимуть і кошенятам, і юніорам. Серед суддів – гості з Білорусі та Польщі. Про переможців читайте на «Терені» згодом.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео