Орест Сарматський

Сучасні технології виробництва вівсяних пластівців зберігають до 85% корисності продукту (Агроновини)

0301 (Copy)

Проблема здорового харчування привертає все більше уваги в світі.

Найбільш доступним і при цьому корисним для організму людини продуктом є вівсяні пластівці. Високопродуктивне обладнання дозволяє зберегти більше вітамінів, мінералів, мікро- і макроелементів вівсяних пластівців.

Практично будь-який такий продукт корисний для організму людини. Однак багато що залежить від обладнання, яке використовує виробник. Сучасне, високопродуктивне обладнання дозволяє зберегти більше вітамінів, мінералів, мікро- і макроелементів.

Під час гідротермічної обробки вівса відбувається знезараження самого зерна. Крім того інактивується фермент пероксидази, який призводить до розщеплення жирів, будучи своєрідним каталізатором цього процесу.

У складі вівсянки міститься бета-глюкан, що поліпшує імунітет організму людини.

На думку дієтолога Анни Пащенко, вівсяна каша не тільки покращує роботу імунної системи, є джерелом складних вуглеводів, рослинного білка, клітковини, вітамінів групи B і широкого спектру мінералів. Вона також надзвичайно багата бета-глюканами.

За словами дієтолога, найбільш сприятливим для організму є вживання продукту під час першого або другого сніданку.

Джерело: seeds.org.ua

   

Кольорові ковбаски для барбекю виготовляють в Україні

Сезон пікніків у самому розпалі. “Королем” барбекю, звісно, є м’ясо, але останнім часом українці частіше смажать також рибу, овочі, сири та ковбаски.

Цього місяця на ринку з’явився новий продукт – кольорові ковбаски для грилю.

Зелені, червоні ковбаски, а ще вироби бордового кольору представила ТМ “П’ятачок” (компанія “Нива Переяславщини”). Представники підприємства переконують, що для забарвлення ковбас використовують лише натуральні інгредієнти: шпинат, паприку та буряк.

- Це продукція літнього асортименту, напівфабрикатів із гриль-меню. Цього разу співпраця із однією із італійських фірм народила аж три нові види ковбасок для грилю. Це ковбаски зі шпинатом, із буряком та “Пікантні” – із паприкою. Співпрацювати з італійцями почали, бо їх філософія виробництва продукту, максимально корисного для здоров’я, нас підкорила. Підприємство працює за правилом так званої “чистої етикетки”, тобто без штучних барвників та ароматизаторів, посилювачів смаку чи консервантів – без індикаторів Е, без консервантів, – каже фінансовий директор підприємства Олександр Кучер.

У компанії зазначили, що до складу продукту входять м’ясо, спеції, сіль та засушені й подрібнені додатки для кольору (сухий буряк, шпинат чи паприка).

Джерело:  seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео