Оксана Бучко

Тернополяни можуть перевтілитись в історичного героя міста через фото

230984132_3000736733587636_3239663095576611565_n

Згадати відомих людей Тернополя спонукають у фотоконкурсі «Історія поруч» від ТІЦ «Туристично-Інформаційний центр». Це мають бути особистості, які жили в місті все життя або приїжджали ненадовго, творили, будували, критикували та пам’ятали про Тернопіль навіть на відстані. Тернополянка Ірина Скоробогата обрала образ журналістки, письменниці, мандрівниці, фотографині, режисерки, бізнесменки Софії Яблонської.

- Мій вибір - Софія Яблонська, яка в1926 році займалася кінопрокатом, керувала двома кінотеатрами в Тернополі, 1928 року вирушила в першу далеку мандрівку до Північної Африки, в Марокко. Касабланка-Маракеш- Маґадор-Тарудан-Аґадір - такий маршрут здійснила Софія за чотири місяці. А в 1931 році підписала контракт з товариством «Опторг Юнан-Фу» на зйомку документальних нарисів та відправляється в навколосвітню подорож! Через Порт-Саїд, Джибуті, Цейлон у французький Індокитай, відвідала Лаос, Камбоджу, провінцію Юньнань (Китай), Сіам, Малайський архіпелаг, Яву та Балі, острів Таїті, Австралію й Нову Зеландію, Північну Америку (США та Канаду), - пише Ірина.

Такий конкурс триває до 5 серпня. Його мета – відновити гордість тернополян за своє місто.

Щоб взяти участь, потрібно: - зробити фото в історичному образі на фоні Тернополя; - надіслати не більше двох фото (не колажі), у форматі JPG на пошту: tic.ternopil@gmail.com; - додати коротку інформацію про обраного героя, його роль у житті міста та вказати, чому вибрали саме цього героя; -т акож написати П.І.П.

Результати фотоконкурсу оголосять 28 серпня.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео