Віра Олександрович

Біля цілющого джерела на Тернопільщині розквітли тисячі кущів чорнобривців (фото)

Основне (1)

Тисячі кущів розсади чорнобривців розквітли у «народному квітнику» над джерелом «Божої любові», що у селі Кип’ячка Великогаївської громади.

Квітів стільки, що ними у селі готові поділитися, причому - безкоштовно. Про це сьогодні, 7 серпня, на сторінці Великогаївська об'єднана територіальна громада у соціальній мережі «Фейсбук» написала Надія Чорнописька.

До слова, саме на початку серпня минув рік, як після приєднання села Кип’ячка до Великогаївської ОТГ місцевих голова Олег Кохман організував роботи із облаштування святого місця. Вже через місяць, у День престольного празника у селі архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ владика Василій Семенюк його освятив. Тепер про це місце відомо багатьом.

«Сотні людей, які приїжджають сюди, щоб набрати цілющої води, дякують усім, хто приклався до створення джерела, - пише жінка. - Прочанки Церкви Різдва Пресвятої Богородиці обсадили святиню квітами…».

Тепер у Кип’ячці готові поділитися насінням української квітки з іншими селами - для висадки у громадських місцях, біля адмінбудинків, пам’ятних знаків з нагоди Дня Незалежності.

«Приїжджайте: поділимося квітами, вгостимо живою водою. Усе щиро і безоплатно, - наголошує Nadiya Chornopyska. – Номер телефона для контакту – 096-426-44-14…».

Довідка. Більше про Великогаївську об'єднану територіальну громаду можна дізнатися ТУТ. Про село Кип’ячку є інформація у «Вікіпедії»

Фото зі сторінки Великогаївська об'єднана територіальна громада у соціальній мережі «Фейсбук».

Вибір читачів за тиждень

Відео