На Тернопільщині триває 22-й фестиваль «Дзвони Лемківщини» (фоторепортаж)

233165256_905494446668826_4927133675058773318_n (Copy)

Цими днями, 7-8 серпня, на Тернопільщині поблизу Монастириськ проходить 22-й Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини».

Відвідали подію і представники влади. Гостем цьогорічного фестивалю став перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

- Про колоритність, унікальність та автентичність цього фестивалю чули далеко за межами Тернопілля та України! Фестиваль «Дзвони Лемківщини» - це не лише фестиваль унікальної лемківської культури. Це - набагато більше! Це фестиваль єдності, фестиваль дружби багатьох поколінь українців, це фестиваль пам‘яті, пам’яті про жертв тоталітарного режиму, це фестиваль сили, сили тих людей, які попри трагічні сторінки історії не здались, а стали справжніми господарями та щирими патріотами на рідній землі!, - відзначив Володимир Болєщук. - Я вдячний кожному за те, що зберегли цінність та історичну спадщину нашого народу. Будьмо справжніми господарями на своїй землі. Цінуймо та плекаймо добрі традиції нашого народу. Ми маємо чим пишатись.

Окрім цього, перший заступник нагородив керівницю зразкового дитячого фольклорного лемківського ансамблю «Ґречні фраїрки» Віру Куриляк за вагомий внесок у розвиток культури Тернопільщини.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео