Олеся Поліщук

На Тернопільщині відбулася Всеукраїнська проща родин загиблих українських захисників

233370642_2896590610602465_3715326851333262837_n

У селі Лішня на Кременеччині відбулася Всеукраїнська проща родин загиблих у російсько-українській війні бійців.

Традиційно родичі полеглих захисників з’їхалися до каплиці-пантеону, спорудженої на честь героїв АТО/ООС, щоб помолитися тут за своїх синів.

- Тут місце, де душі загиблих хлопців за Україну обіймаються, ... і вони щасливі від того, що за них моляться так багато людей. Тут їхня слава і братерство..., - сказав у своєму виступі військовий капелан о. Михайло Бучак.

Організував паломництво настоятель каплиці-пантеону, священник Тернопільської єпархії ПЦУ о.Андрій Любунь.

Він, разом з іншими представниками духовенства, освятив нові гранітні плити з іменами загиблих Героїв. Незабаром вони знайдуть своє місце серед десятків інших, встановлених на стінах каплиці.

- Ми щиро вдячні настоятелю каплички-пантеону ,військовому капелану, отцю Андрій Любунь за ідею створення цього духовного куточка, за втілення цієї ідеї в життя, за непохитне продовження розбудови та увічнення пам'яті наших Героїв. Адже він взяв на себе важку ношу та відповідальність за належне існування цього св'ятого місця, - каже учасниця прощі Катерина Свищ.

Кульмінацією праці була Літургія, під час якої всі присутні молилися за українських бійців, які поклали своє життя на вівтар боротьби за незалежність і територіальну цілісність України.

Фото Тані Хомедюк, Катерини Свищ, о. Михайла Бучака

Вибір читачів за тиждень

Відео