Орест Сарматський

Зону відпочинку «На хвилях Дністра» облаштують на Тернопільщині

630_360_1628506802-287 (Copy)

Мотиваційну відпочинкову зону «На хвилях Дністра» облаштують у Заліщиках за сприяння Британської ради.

Як повідомляється, ініціативна група спільно з ландшафтним дизайнером розробила проєкт благоустрою території майбутньої мотиваційної відпочинкової зони на березі Дністра.

- Ідею підтримали жителі громади і внаслідок голосування у соцмережі, Британська рада в межах програми «Активні громадяни» виділяє нам як переможцю конкурсу частину коштів на реалізацію задуманого. Таким проєктом хочемо згуртувати місцевих жителів та гостей навколо ідеї змістовного, якісного життя, відпочинку на природ, - розповіла автор проєкту Алла Квач.

За її словами, пройде толока з прибирання майбутньої відпочинкової зони, після чого будуть виготовлені і встановлені лавки, ліхтарі, урни для сміття, пісочниці. На території розіб'ють клумбу і посадять дерева, тут буде безкоштовний Wi-Fi. На впорядкованому новому пляжі проходитимуть квести для підлітків, фінали заїздів велосипедистів місцевого велоклубу, пікніки за участю місцевих жителів та туристів, що сплавлятимуться Дністром на катамаранах. Ініціатори проєкту «На хвилях Дністра» розраховують, що мотиваційна відпочинкова зона стане місцем проведення еколого-відпочинкових заходів на довгі роки. Серед запланованого, зокрема, екологічні акції, літературні вечори, кінопокази, святкування, ярмарки та майстер-класи. У 30-х роках минулого століття Заліщики були відомим курортом, який називали «Подільською Рив’єрою». На березі Дністра було облаштовано Сонячний і Тінистий пляжі, де відпочивали місцеві жителі та приїжджали гості з тодішньої території Польщі. Та з роками пляжі прийшли у занепад. «Активні громадяни» – програма Британської ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку, яка реалізується в Україні з 2014 р. Британська рада – це міжнародна організація Сполученого Королівства, що працює у більш ніж 100 країнах світу. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео