Олеся Поліщук

На Тернопільщині суд проголосив своє рішення у справі про ДТП, де постраждала дитина

FB_IMG_1628708179366

Тернопільський міськрайонний суд проголосив рішення у справі про дорожньо - транспортну пригоду, в якій постраждав малолітній хлопчик.

- Судом встановлено, що обвинувачений керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння збив дитину 2012 р.н. та втік з місця ДТП, - йдеться у повідомленні суду.

Відповідно до вироку суду, обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження. А також за ч.1 ст.135 КК України - завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, а також коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан.

- Остаточне покарання судом визначено у виді 8 років позбавлення волі з позбавлення права керувати транспортними засобами строком три роки.

Запобіжний захід застосований до обвинуваченого у вигляді тримання під вартою, продовжено до 07 жовтня 2021 року. Також  задоволено цивільний позов потерпілого та стягнуто з обвинуваченого майже сімсот тисяч гривень моральної шкоди.

- Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення, - повідомили в пресслужбі суду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео