Віра Олександрович

Тернопільщина: очікували повернути 418 мільйонів, а надійшло 400

Гроші

Майже 400 мільйонів гривень податку на додану вартість (ПДВ) уже повернули платникам з Тернопільщини. Кошти надійшли із держбюджету.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- За сім місяців цього року бюджетне відшкодування з ПДВ заявили 120 суб’єктів господарювання регіону, - кажуть у податковій. - Сума, заявлена до повернення, – 418 млн грн.

Станом на 1 серпня, платникам податків з нашого краю уже відшкодували із держбюджету з урахуванням перехідних залишків попередніх періодів 399 млн грн. Нагадаємо, за аналогічний період торік платникам відшкодували лише 302 млн грн. 

- За результатами проведених перевірок, працівники податкових органів області за 2021 рік упередили заявлене бюджетне відшкодування ПДВ на 8 млн грн, - уточнюють фахівці. - За відповідний період торік було 4 млн грн.

До слова, на початку місяця загальний залишок заявленого, але ще не відшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 88 млн грн, у тому числі 72 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів. Щодо 16 млн грн наразі триває судовий і адміністративний розгляд, наголосили у податковій. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео