Віра Олександрович

На фотозону у Кременці перетворили навіть руїни старої школи (фото)

Фотозона1

Навіть облущені руїни можна перетворити на сучасну локацію для любителів оригінальних світлин і селфі. Це нещодавно вміло довели у Кременці, що на Тернопільщині.

Про особливу фотозону художник і скульптор Василь Петровський (Vasyl Petrovskyy) повідомив на сторінці Кременецької Обласної Гуманітарно-Педагогічної Академії Ім Т Г Шевченка у соціальній мережі «Фейсбук». У коментарях митець написав, що це - будівля колишньої російської школи, розташована навпроти будинку, де він сам мешкає. 

Pasted into
Pasted into

У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…#Кременець багатий на історичні будинки. Старі будівлі, як верстові знаки, відміряють відстань від минулого до наших днів. На цій дистанції деякі з них без належного догляду вийшли з ладу і в них вже ніхто не живе. Мило, коли біля таких будинків не облаштовують смітники або вони не слугують місцем збору для підозрілих компаній. Це вже є проявом поваги до себе, сусідів і минулого свого міста…».

Pasted into
Pasted into

От і знайшлися ті, хто підійшов до справи творчо. Кілька «штрихів». І будинок перетворився на цікаву фотозону або місце проведення виставок, пленерів чи будь-яких подібних заходів .

До слова, Василь Петровський свого часу закінчив відділ трудового навчання і креслення Кременецького обласного педагогічного коледжу (нині — Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка), згодом - Прикарпатський національний університет (спеціальність — дизайнер інтер'єрів). Працював учителем трудового навчання і креслення. Нині роботи майстра є в приватних колекціях у Швейцарії, Франції, Німеччині. А нещодавно композицію «Трон природи», створену майстром у 2020 році, визнали кращою на міжнародному конкурсі.

Фото Володимира Крутевича 

Вибір читачів за тиждень

Відео