Пластуни-виховники в селі Скоморохи вчилися рятувати життя

09

«Будь корисним та дбай про своє здоров’я» - голосить основний закон Пласту. Вперше у Пластовому центрі в селі Скоморохи Великогаївської громади відбувся вишкіл першої домедичної допомоги. Участь у вишколі взяли пластуни із Тернополя, Кременця, Вишнівця, Горинки та Чорткова.

08
08

- Захід ми організували для того, щоб наші волонтери пластуни-виховники навчилися надавати першу домедичну допомогу на різних заходах, тому що вони займаються з дітками і їм, перш за все, треба знати як поводитися в тих чи інших умовах, випадках до приїзду швидкої, - розповідає Оксана Шмайдей, директорка КУТОР «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр».

06
06

- Організація пласт, це організація, яка виховує наших діток, молодь, виховує в них патріотизм та любов до рідної землі, - зазначив Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської облради (команда Чайківського «За майбутнє»). - І дуже приємно, що Тернопільська обласна рада долучається до цього процесу спільно з організацією «Пласт», проводить вишкільні табори, тому що дуже важливо, щоб наша молодь, наші дітки виховувалися в патріотичному руслі.

04
04

Проводили вишкіл для дійсних членів пласту від 18-ти років. Навчали учасників кваліфіковані інструктори-викладачі Тернопільського національного медичного університету.

05
05

07
07

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео