Оксана Бучко

Тернопільські віндсерфінгісти привезли з Кубку України повний комплект медалей

238604869_204482784991769_3115653239667813885_n

Нещодавно у Дніпрі пройшов Кубок України з вітрильного спорту, з якого наші віндсерфінгісти повернулись із перемогою. У класі вітродощок «RS-X» серед чоловіків усі три перші місця дістались тернополянам. Також серед жінок перше місце завоювала тернополянка.

Кубок тривав впродовж п’яти днів на Дніпрі, в акваторії місцевого яхт-клубу «Січ». Учасниками її стали близько півсотні спортсменів з Маріуполя, Одеси, Харкова, Миколаєва, Полтави, Світловодська, Запоріжжя, Тернополя. Спортсмени виступали у різних олімпійських класах вітрильних яхт та вітродощок, інформує управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

Організаторам змагань - Міністерству молоді та спорту і Вітрильній Федерації України - вдалося провести десять перегонів. Відтак яхтсмени за час змагань випробували себе і в сильний вітер, і майже в повний штиль, і під грозовим дощем, і в спеку до + 35 градусів.

У результаті у класі вітродощок «RS-X» серед чоловіків весь п’єдестал пошани підкорився тернополянам. Так, перше місце і звання володаря Кубку України виборов Мар’ян Воловець. Поступившись лише одне очко переможцю, срібним призером став Юрій Будай, третє місце посів Тігран Данієлян. Серед жінок Кубок України здобула Аліна Нижегородова, яка виграла більшість перегонів і з перевагою у сім очок над суперницею зі Світловодська завоювала перше місце.

Мар’ян Воловець, Юрій Будай та Тігран Данієлян представляють обласну ШВСМ, а Аліна є вихованкою КДЮСШ з водних видів спорту Тернопільської міської ради. Тренер команди Олексій Нижегородов.

За словами Олексія Нижегородова, змагання у Дніпрі підбили своєрідний підсумок багатьолітньої історії олімпійського класу вітрильних дощок «RS-X», оскільки вже наступні такі змагання для дорослих спортсменів, які відбудуться в середині вересня у Маріуполі, проведуть у новому олімпійському класі «IQFoil». Тож тернополяни після повернення додому вже тренуються но новому обладнання і готуються до Чемпіонату міста з віндсерфінгу, який пройде на Тернопільському ставі наприкінці серпня з нагоди Дня міста. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео