Юля Вітюк

Тернопільський біатлоніст Дмитро Підручний фінішував п’ятим у шоу-гонці City Biathlon у Вісбадені

236265109_204474838325897_687033663563574853_n

У німецькому Вісбадені відбулась шоу-гонка City Biathlon, участь у якій взяли топ-біатлоністи світу, зокрема, олімпійські чемпіони та чемпіони світу. Вперше в історії у цій літній виставковій гонці українці взяли участь і в жіночій, і в чоловічій програмі. В результаті тернополянин Дмитро Підручний в чоловічій гонці фінішував пятим, а українська біатлоністка Юлія Джима серед жінок стала четвертою. 

Під час кваліфікації Дмитро Підручний фінішував сьомим, що вплинуло лише на стартовий номер біатлоніста. На стартовому вогневому рубежі наш біатлоніст одним із перших закрив усі мішені в положенні лежачи та вийшов у лідери, поступаючись ходом лише Тарєю Бьо, повідомляє Федерація біатлону України. Вже після другого вогневого рубежу спортсмен не схибив жодного разу та одноосібно очолив гонку з 11-секундною перевагою над словенцем Яковом Факом, що йшов другим. Під час третьої стрільби тернопільський біатлоніст так само не зробив помилок, які б призвели до штрафних секунд, і продовжив триматись у групі лідерів

Дмитро Підручний мав шанси потрапити в трійку найкращих, але втратив дорогоцінні секунди під час падіння. Фінішував наш земляк п’ятим. 

Результати чоловічої виставкової гонки у Вісбадені такі:

1 місце - Йоганнес Тінгнес Бьо (Норвегія, 0+6), 32:01.5

2 місце - Саїд Халілі (Росія, 0+5), +16.4 

3 місце - Лукас Гофер (Італія, 2+9), +22.7

4 місце - Роман Реєс (Німеччина, 0+8), +29.7

5 місце - Дмитро Підручний (Україна, 0+10), +42.2

6 місце - Яков Фак (Словенія, 0+8), +1:07.9

7 місце - Філіпп Наврат (Німеччина, 4+8), +2:18.2 

8 місце - Ерік Лессер (Німеччина)

9 місце - Тар'єй Бьо (Норвегія).

Виставкова гонка у Вісбадені відбувається на лижеролерах у форматі масстарту. Як і в жіночих змаганнях, у чоловічих брали участь девять спортсменів, завданням яких було пройти сім кіл по 1,6 кілометра. Упродовж дистанції біатлоністи мали відпрацювати на пяти вогневих рубежах: на перших трьохіз положення лежачи і ще трьохзі стійки. На кожному вогневому рубежі можна використовувати по три додаткові патрони. Якщо за 8 пострілів спортсмен не закриває всі мішені, він повинен перейти в «штрафну зону» - це аналог штрафного кола під час офіційних стартів. За кожну незакриту мішень біатлоніст отримує по 10 штрафних секунд.

Фото Федерації біатлону України

Вибір читачів за тиждень

Відео