Орест Сарматський

На Вінниччині вирощують яблука з «картинками» (Агроновини)

1901 (Copy)

На сьогодні для споживачів неабияке значення має товарний вигляд фруктів та овочів.

Через це закупівельники і супермаркети найчастіше відмовляються від несортованої продукції або овочів та фруктів з візуальними недоліками. Але для успішного маркетингу вже недостатньо просто привабливого зовнішнього вигляду, тому виробники шукають нових рішень. Так, наприклад, садівники з Вінницької області вирощують яблука з різними зображеннями. Під замовлення на яблуках можна утворити різні картинки. Найчастіше замовляють логотипи компаній, смайлики чи написи «I love you», розповіла в коментарі для видання Вінниця.info власниця компанії-виробника незвичайних фруктів Надія Гладько. Цього року на честь 30-річчя з проголошення Незалежності України на підприємстві пані Надії замовили яблука з зображенням тризуба. Фрукти з гербом компанія виростила вперше. Яблука з картинками в саду Надії Гладько вирощують вже протягом п’яти років. Щоб отримати зображення на поверхні плодів, поки яблука ростуть на них приліплюють наліпки різної форми. Колір частини плоду, куди не потрапляло сонце, відрізняється.

Джерело: https://www.seeds.org.ua

 

Фермер розповів, де краще садити спаржу

1902 (Copy)
1902 (Copy)

Спаржа – порівняно новий продукт для українського ринку. Утім, попит на неї зростає. Усе більше господарств починають вирощувати культуру, адже це перший сезонний продукт – збирають його ще з квітня-травня. Тому виробництво спаржі подовжує сезон роботи сільськогосподарських підприємств. Утім, культура має певні особливості вирощування. Фермер Олександр Журавель з Полтавщини радить висаджувати спаржу на супіску. А от на глинистих ґрунтах культура росте погано, повідомляє AGRI-GATOR. Сам Олександр Журавель вирощує спаржу на ділянці 1,5 гектара. Вирішив посадити її після візиту на ферму до колег в Німеччині. Там достатньо популярна як біла, так і зелена спаржа. У німців існує цілий культ її споживання, традиційні страви та навіть фестивалі спаржі. Така увага до культури зацікавила українського фермера, тому вирішив вирощувати її й у своєму господарстві. Наразі Олександр Журавель шукає нові ринки збуту та планує розширити виробництво спаржі. Збільшує обсяги ділянок під спаржею й виробник з Прикарпаття Володимир Тимків. -Культура цікава тим, що її садиш один раз і вона росте протягом десяти років – це багаторічна рослина. Спаржа невибаглива до ґрунтів, вона не потребує особливого догляду. Культура практично не хворіє та не пошкоджується. Під час сезону збираємо спаржу щодня. Кореневище має багато точок росту, якщо зріжеш одну стеблину – виросте інша. Якщо висадити спаржу з середнім інтервалом (25 тис. рослин на гектар), то урожай на плантації віком 4 -5 років складатиме близько 4 тонн з гектара. Великою перевагою є те, що спаржу збирають з квітня по червень. Так у нас робота і збут є з квітня до осені. До того ж забезпечуємо додатковою роботою місцевих жителів, – розповідає фермер.

Джерело: https://www.seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео