Віра Олександрович

Музеї у Тернополі, Кременці, Бережанах і Борщеві вже мають «законних» директорів

Осесія5

Положення про постійні комісії Тернопільської обласної ради 7-го скликання затвердили на 4-му засіданні 2-ї сесії 18 серпня. І це було не єдине звичайне робоче питання у порядку денному, запропонованому депутатам.

Нагадаємо, обранці краян того ж дня ухвалили звернення до Президента. Окрім того, вимагали покращення фінансування медичної сфери. Необхідну кількість голосів набрали і звернення щодо відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії та визнання переселення з Польщі як депортації українців.

Отже, в обласній раді тепер діють 10 постійних комісій: - з питань законності, запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та здійснення демократичного цивільного контролю за сектором безпеки, оборони і правоохоронними органами; - з питань бюджету; - з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства; - з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства; - з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту; - з питань земельних відносин, агропромислового комплексу та розвитку села; - з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування; - з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності; - з питань розвитку місцевого самоврядування, архітектури, будівництва, енергетики, транспорту, дорожнього та житлово-комунального господарства; - з питань соціального захисту населення та учасників АТО/ООС і членів їх сімей.

Що цікаво, керівництво у них отримали всі фракції пропорційно до кількості представлених депутатів. Із функціональною спрямованістю цих комісій можна докладно ознайомитися за посиланням.

Осесія4
Осесія4

Рішеннями сесії Тернопільської обласної ради нарешті затвердили новообраних керівників закладів культури. Нагадаємо, нещодавно відбулися конкурси на заміщення різних вакантних посад очільників. Відповідно, відомі й переможці: - директор обласного комунального літературно-меморіального музею Юліуша Словацького у м. Кременці - Тамара Сеніна; - директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки - Василь Вітенко; - директор Тернопільської обласної бібліотеки для молоді - Леся Гук; - директор Тернопільської обласної бібліотеки для дітей - Надія Новіцька; - директор Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею - Михайло Сохацький; - директор обласного комунального музею Богдана Лепкого в м. Бережани - Ірина Ухман; - директор Тернопільського обласного центру охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини – Марина Ягодинська; - директор Обласного комунального меморіального музею-садиби Леся Курбаса - Оксана Ковцун; - директор Тернопільського обласного методичного центру народної творчості – Володимир Вермінський; - директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею - Ярема Шатарський.

Фото з сайту Тернопільської обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео