Орест Сарматський

Виробники грибів не можуть перекрити зростаючий попит (Агроновини)

7

Виробники грибів не можуть повністю перекрити зрослий попит.

Про це розповів представник німецької компанії Uralkaya Gro?handel Сертаков.

Його сімейний бізнес протягом майже трьох десятиліть постачає широкий спектр підприємств, включаючи місця громадського харчування та роздрібну торгівлю, фруктами, овочами і грибами.

За його словами, можуть запропонувати від глив і лисичок до гігантських грибів. Закуповують всі в Нідерландах, частково - в Польщі.

У цьому році він задоволений хорошим попитом, але не може повністю його покрити. 

Каже, що влітку попит був високим, а пропозиція – недостатньою. Вдалося отримати більше продукції з Польщі, але все одно, не можуть йти в ногу з попитом.

Через такого дисбалансу гриби автоматично дорожчають. Зараз їх продають по 2-3 € / кг.

Країну чекає гарбузовий бум: реалізація насіння гарбузів зросла втричі

Цього року значно збільшився попит на насіння гарбуза — його було реалізовано втричі більше в порівнянні з минулими роками. Основна причина — збільшення посівних площ під даною культурою.

Про це AgroPortal.ua розповів керівник компанії «Енза Заден Україна» Григорій Мороз.

Він зазначив, що серед українських фермерів найбільшим попитом користується сортотип гарбуза Батернат, до якого належать гібриди Матільда F1 та Тіана F1.

За його словами, в цьому сезоні також зріс попит на сортотип Ред Курі, або, як часто його ще називають, Хокайдо. До прикладу, гібрид цього сортотипу Брайт Саммер F1 можна вже зустріти на полицях більшості супермаркетів.

Навіщо потрібно їсти гарбузове насіння - Жіночий Світ

Також він розповів, що для вирощування гарбуза придатні всі регіони України, тільки потрібно підібрати відповідні гібриди, які зможуть задовольнити потреби виробника. 

Підвищений попит до вирощування гарбуза наразі спостерігається не тільки у професійних виробників, а також і у малих приватних (домашніх) господарствах, тому посівні площі коливаються в різних діапазонах: від 0,2 га до сотень гектарів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео