Віра Олександрович

Частині жителів Тернопільщини вже повернули понад 12 млн грн

Pasted

Жителі Тернопільщини вже отримали 12,1 млн грн податкової знижки. Йдеться про суму – значно вищу за торішню.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку цього року 4 тисячі 159 жителів Тернопільщини подали декларації про майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку, - кажуть у податковій. - Вони задекларували 70,3 млн грн витрат. 

Порівняно із січнем-липнем торік охочих повернути надмірно сплачений податок побільшало на 571 особу. Зросла й сума витрачених ними коштів - на 18 млн грн.

- Більшість краян, а це 3 тисячі 376 (81%) осіб – подали декларації для отримання податкової знижки в зв’язку із понесеними витратами на навчання, - уточнюють податківці. - Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявив 721 декларант. Оплачені відсотки за іпотечними кредитами стали підставою для податкової знижки 31 жителя області. 

Окрім того, понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій і усиновлення дітей дали право на податкову знижку 6-ти декларантам. Ще 12 осіб задекларували витрати, оскільки мали видатки на будівництво (придбання) доступного житла. Переобладнання транспортних засобів сприяло податковій знижці 8 декларантів.

- За наслідками перерахунків жителям Тернопільщини нарахували до повернення 12,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), - підсумували у податковій. - Трохи більш як 94%, а це - 12,1 млн грн визначеної до відшкодування суми вже повернули декларантам.

Нагадуємо, громадяни, які бажають скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подати декларацію аж до кінця року.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео