Орест Сарматський

На дорогах Тернопільщини діє подвійний контроль якості відремонтованих автошляхів

240747566_3075154846084211_3980544588268694620_n (Copy)

На всіх об’єктах «Великого будівництва» у Тернопільській області на відремонтованих дорогах фахівці здійснюють дворівневий контроль.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг області.

- Так, за кожною ділянкою закріплений інженер відділу якості Служби автомобільних доріг. Він стежить за процесом та документує кожен етап ремонту. Водночас незалежний автономний контроль якості робіт здійснює ДП«Дорцентр». Вони перевіряють на відповідність ДСТУ усі матеріали, якими здійснюється ремонт та технологію, - йдеться у повідомленні.

Крім цього, зазначається, що «Дорцентр» слідкує за: рівністю дорожнього покриття; поперечними ухилами; товщиною укладеного матеріалу; температурними показниками; складом; міцністю; густиною; водонасиченням. Днями представники контролюючого органу відібрали зразки влаштованого підрядними організаціями крупнозернистого асфальтобетону та ЩМА-20 для лабораторного аналізу. Контролери побували на усіх дорогах, на котрих здійснюються ремонтні роботи за програмою “Велике будівництво” в області: М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, М-30 Стрий – Ізварине, Р-39 Броди – Тернопіль, Т-20-02 Тернопіль – Скалат – Жванець. Т-20-10 Збараж – Підволочиськ.

Характерно, що у випадку, коли в процесі перевірки виявляють недолік, оформлюють припис підрядній організації. Роботи до оплати не приймаються доти, доки у визначені терміни не будуть усунені недоліки.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео