Олеся Поліщук

У Зарваниці відбулася велелюдна Успенська проща

IMG_8336

У Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося велелюдне паломництво з нагоди празника Успення Пресвятої Богородиці.

IMG_2347
IMG_2347

- Традиційно найчисельнішою була присутність вірних Коломийської єпархії, які саме в ці дні щорічно здійснюють прощу до відпустового центрі, здолавши пішки непростий і далекий шлях, щоби випросити у Зарваницької Богородиці усіх потрібних благодатей, здоров’я для своїх родин та миру для України, - повідомили у пресслужбі духовного центру.

IMG_2171
IMG_2171

У переддень свята, в каплиці всіх святих українського народу відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ Коломийський Василій (Івасюк). Незважаючи на дощову погоду, паломники із запаленими свічками пройшли центральною вулицею до чудотворного місця, де усі разом молилися Молебень.

IMG_8333
IMG_8333

Урочисту Архиєрейську Літургію з нагоди свята Успіння Пресвятої Богородиці очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Під час Богослужіня він уділив дияконські свячення випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого піддиякону Володимиру Гоцку.

IMG_2331
IMG_2331

Опісля Архиєрейську Святу Літургію на подіумі Марійського духовного центру очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк), уділивши в часі Літургії дияконські свячення випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого піддиякону Володимиру Бельзецькому.

IMG_6437 (1)
IMG_6437 (1)

Фото МДЦ «Зарваниця»

Вибір читачів за тиждень

Відео