Олена Чепіль

У селі на Тернопільщині школа краща, ніж більшість міських

240905643_4414796251896753_728409905675930020_n

У селі Коцюбинці Чортківського району можуть пишатися і пишаються своєю школою. А ще кілька років тому навчальний заклад був не в найкращому стані.

- Моя сільська школа. Ви ж могли уявляти, що в селі школа - це халупа під солом‘яною стріхою? А ні. Бачите, виглядає краще ніж більшість міських шкіл, - написала Христина Коціра, відома журналістка з Тернопільщини, яка народилася та виросла у Коцюбинцях, а зараз живе і працює у Києві. - В їдальні меню за рецептами Клопотенка вже весь минулий рік. Підозрюю, що не всі столичні супер-пупер школи спромоглися перейти. Нема благодійного фонду, куди батьків зобов‘язують щомісяця сплачувати певну суму, але є відремонтована їдальня з усім новим устаткуванням. Виявляється, є багато державних програм на таке, але треба на них подаватися, треба робити роботу, але є туалети-умивальники - вода з крану. І мило в мильницях. В мої дні такого не було. Є футбольне поле зі штучним покриттям, новий спортивний майданчик. І є молода директорка. Якій не байдуже. І за два роки вона стільки зробила, що диву даєшся: а так можна було? Можна, як виявилось.

До реконструкції ЗОШ І-ІІ ступенів Коцюбинців було залучено жителів села, спонсорів та вчителів з батьками. Зараз школа як ззовні, так і всередині, милує око: відремонтована їдальня, де вже рік харчуються за новими рецептами, нові туалети, умивальники, спортивний майданчик та алея. У 2018 році неподалік школи було облаштовано футбольний майданчик зі штучним покриттям. Тут школярі займаються на уроках фізкультури, відбуваються спортивні змагання. А нещодавно на території ЗОШ І-ІІ ступенів с. Коцюбинці відбулось урочисте відкриття дитячого майданчику. Велика заслуга у цьому всьому молодої директорки школи - Білан Ольги Петрівни.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео