Віра Олександрович

Для сумлінних і совісних на Тернопільщині відкрили спеціальний рахунок

амністія

Для платників з Тернопільщини вже відкрили бюджетний рахунок для сплати одноразового збору. Йдеться про так звану «податкову амністію».

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області повідомили: у державній Казначейській службі України відкрили рахунок за кодом бюджетної класифікації бюджету 11011100 «Податок на доходи, що сплачується громадянами за результатами подання одноразової декларації» для сплати збору платниками з Тернопільщини за результатами одноразового (спеціального) добровільного декларування активів.

- З інформацією про рахунок можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДПС у Тернопільській області у рубриці «Бюджетні рахунки» за таким посиланням, - уточнюють податківці. - Зазначимо, після отримання від платника «звітної»/«нової звітної»/«уточнюючої» декларацій у приватній частині Електронного кабінету платнику направлять повідомлення щодо реквізитів для сплати сум за відповідною територією із зазначенням згенерованого QR-коду кодом платежу 11011100.

Що цікаво, при скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати платежу. Якщо платник змінив адресу, відповідно до «нової звітної» або «уточнюючої» декларацій йому направлять повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми збору.

Як наголосили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області, в Електронному кабінеті забезпечили автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника, інформації про бюджетні рахунки. Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео