Віра Олександрович

У Тернополі випробували новацію – тепер рішення приймають ще швидше (фото)

Сесія1

Завдяки новації, яку внесли у регламент діяльності Тернопільської міської ради, сесія сьогодні, 3 вересня, тривала лише 1 годину і 10 хвилин. Хоча розглянути депутати встигли аж 155 пунктів порядку денного. 

Йдеться про можливість голосування блоками або пакетами за низку однотипних питань відразу. Таких голосувань цього разу було аж 11 (!). Причому ці пакети включали від 2-х до 7-ми пунктів відразу. Зауважимо, таку ж правку нещодавно внесли і в регламент роботи виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Тож там також на середових засіданнях тепер працюватимуть набагато швидше.

Сесія2
Сесія2

Нагадаємо, на розгляд депутатів відразу запропонували близько 150 пунктів. Врешті 3 із них зняли, а натомість 7 додали «з голосу». Як і планувалося, серед перших ухвалили звернення – «Про підтримку звернення Всеукраїнського товариства «Лемківщина». Підтримали його у залі всі присутні на той час 35 депутатів.

Окрім того, на цій сесії депутати внесли зміни у бюджет Тернопільської громади. Доповідала з цього питання фінансова заступниця міського голови Тернополя Вікторія Остапчук.

Pasted into У Тернополі випробували новацію – тепер рішення приймають ще швидше (фото)
Pasted into У Тернополі випробували новацію – тепер рішення приймають ще швидше (фото)

- Дохідна частина бюджету збільшується на 402 млн 829,7 тис. грн, - каже чиновниця. – Зокрема, додається субвенція з обласного бюджету на інсулін -  600 тис. грн, а також субвенція з обласної казни на проектні будівельно-ремонтні роботи, придбання житла і приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання дітей-сиріт – 2 млн 229,7 тис. грн. 

Що цікаво, левову частку коштів – 400 млн грн - цього разу отримає управління житлово-комунального господарства. Іншим підрозділам дістануться значно менші суми.

- Відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення дістануться 600 тис. грн, а управлінню сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей – 2 млн 229,7 тис. грн, - додає Вікторія Остапчук. - Окрім того, цим проектом рішення здійснили внутрішні перекидки в межах розпорядників коштів: в межах управління розвитку спорту і фізичної культури – 54 тис. грн заберуть із придбання обладнання по спеціальному фонду до загального фонду, а в межах управління соціальної політики – 30 тис. грн.

Pasted into У Тернополі випробували новацію – тепер рішення приймають ще швидше (фото)
Pasted into У Тернополі випробували новацію – тепер рішення приймають ще швидше (фото)

Ці 30 тисяч гривень передбачили на видатки із поховання учасників бойових дій. Окрім того, у межах фінансового управління зменшили обсяг коштів на гарантійні зобов’язання. Йдеться про 13 мільйонів гривень. Їх спрямували на поповнення статутного капіталу комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» - для погашення позики.

До речі, Вікторія Остапчук без проблем отримала 35 «за».

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео