Віра Олександрович

Внеском Тернопільщини у спільний «котел» можна пишатися

Внесок

Внесок Тернопільщини до зведеного бюджету нашої держави сягнув позначки у понад 6,4 млрд грн. І цей показник – набагато вищий за торішній.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 8-ми місяців цього року платники податків Тернопільщини спрямували до бюджетів усіх рівнів більш як 6,4 млрд грн податків і зборів, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. – При цьому приріст до рівня аналогічного періоду торік склав понад 1,5 млрд грн, або «плюс» майже 32%.

За його словами, до державного бюджету сплатили майже 2,9 млрд грн. Тоді як у січні-серпні 2020 року платники перерахували 2 млрд податкових платежів.

- Цьогоріч надходження збільшилися на 860,6 млн грн або на 42,6%, – констатує очільник ГУ ДПС в області. - Доходи місцевих бюджетів упродовж 8-ми місяців 2021 року перевищили 3,5 млрд грн, а це - на 688,5 млн грн більше, ніж торік.

У розрізі основних бюджетоутворюючих платежів вдалося забезпечити надходження 1,3 млрд грн податку на додану вартість (ПДВ), що на 438,6 млн грн більше за січень-серпень 2020 року.

- Окрім того, надійшло 466,4 млн грн податку на прибуток («плюс» 205,8 млн грн до рівня торішніх показників) і 19,3 млн грн акцизного податку, а це - на 8,2 більше, ніж у 2020-му, – уточнює Михайло Яцина.

Відрадним є той факт, що у період пандемічних умов суб’єкти підприємництва Тернопілля розуміли необхідність і соціальну значимість сплати податкових платежів, відтак перераховували їх до бюджетів усіх рівнів своєчасно та у повному обсязі.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео