Театральний сезон у Тернополі розпочали з аншлагу

DPP_0072 (Copy)

У неділю, 5-го вересня, у Тернопільському драмтеатрі стартував 91-й театральний сезон.

DPP_0165 (Copy)
DPP_0165 (Copy)

Цього сезону чекали як і глядачі так і самі актори. Керівники театру розповідають, ще місяць тому розпочали підготовку та репетиції, а вже сьогодні радо чекають глядачів на своїх виставах.

IMGL6747 (Copy)
IMGL6747 (Copy)

Перша вистава сезону «Гуцулка Ксеня» зібрала повний аншлаг. Сама ж постановка, як і увесь сезон, присвячена світлій пам'яті народного артиста України Володимира Ячмінського.

IMGL7039 (Copy)
IMGL7039 (Copy)

- 91-й Театральний сезон є особливим та болючим водночас. Не стало нашого доброго товариша та народного артиста України Володимира Ячмінського. Щоб вшанувати його пам’ять ми вирішили розпочати сезон з «Гуцулки Ксені», адже ще остання вистава у якій він зіграв. Я думаю, що цей сезон буде доброю згадкою про народного артиста, корифея нашого театру, - розповів Борис Репка, директор Тернопільського драмтеатру.

Цього сезону дивуватимуть тернопільського глядача як і класичними українськими виставами так і сучасними.

- Далі у нас дуже гарні задуми. Олег Мосійчук готує прем’єрну виставу «За двома зайцями». Колись ця вистава у нас була, але цього разу це буде зовсім інша постановка. Це буде надзвичайно музична вистава, покладено більше опори на музику, тому що тернопільському глядачеві саме музичні вистави довподоби і на такі вистави і йдуть, - додав Борис Репка.

IMGL6690 (Copy)
IMGL6690 (Copy)

- Цього сезону в нас три прем’єри – «Ой не ходи Грицю тай на вечорниці», «Слава Героям», «За двома зайцями» та патріотична казка для дітей «Пастка для орла». Окрім цього в нас багато вистав діючого репертуару. Через пандемію не могли грати всі, а лише третину вистав, де задіяно мало акторів, що відповідало карантинним вимогам: «Одного разу в морзі», «Естроген» та інші. А от «Майська ніч», «Сорочинський ярмарок», «Вуйцьо з крилами» «46 моментів щастя» та інші - це великий склад акторів, оркестр, танцювальні номери, - розповіла Ірина Папуша, керівниця літературно-драматичної частини Тернопільського драматичного театру.

Снимок (Copy)
Снимок (Copy)

Директор закладу Борис Репка розповідає, у вересні розраховують саме на молодого глядача. У репертуарі багато сучасних, музичних та комедійних вистав. Саме такі жанри подобаються тернопільським студентам, а особливо першокурсникам, які тільки приїхали в місто.

photo_2021-09-07_13-51-32 (Copy)
photo_2021-09-07_13-51-32 (Copy)

Колектив театру сподівається, що вони зможуть радувати відвідувачів театру протягом усього сезону. Фото пресслужба Тернопільського драмтеатру

Вибір читачів за тиждень

Відео